Haagse Donar Cup

De Haagse Donar Cup is een jaarlijks terugkerend turntoernooi georganiseerd door de toernooiencommissie van Gymnastiekvereniging Donar. Begonnen als Haagse Bosan Cup in 2013 hebben wij in 2018 de naam gewijzigd naar Haagse Donar Cup. Het is individuele wedstrijd voor turnsters uitkomend in niveau MB 3-7 en BB Supplement C – F. Per toestel zijn medailles te winnen en de winnares van de meerkamp gaat naar huis met een mooie beker. Er is ook ruimte voor (Voor)instappers om mee te doen aan een individuele wedstrijd met speciaal gemaakte oefenstof.
De wedstrijd vind plaats aan het einde van het seizoen, in juni.

De wedstrijd wordt gehouden in Sporthal Overbosch in Den Haag.

Het evenement trekt niet alleen deelnemers uit Den Haag en omgeving, maar ook vanuit andere delen van Nederland en sommige edities zelfs internationaal turntalent. Dit zorgt voor een diversiteit aan stijlen en niveaus, wat bijdraagt aan de inspirerende atmosfeer van de Haagse Donar Cup.

Inschrijven gaat via de website en het toernooi is een erg gewild waardoor het sommige jaren binnen een paar minuten na opening al vol is. Eén jaar konden verengingen een voorinschrijflink winnen wanneer zij in een filmpje aangaven waarom zij vonden dat zij dit moesten winnen. Dit leverde diverse creatieve, hilarische inzendingen op.

De Haagse Donar Cup staat bekend om zijn professionele organisatie en gastvrije ontvangst. Het is een viering van de sport, om het seizoen op een sportieve, maar vooral gezellige manier af te sluiten.

Grappig feitje is dat het logo van ons toernooi een silhouet is van Eythora Thorsdottir; turnster uit het Nederlands Olympische Team. Zij behaalde in 2016 in Rio de Janeiro op de individuele meerkamp de negende plaats, de hoogste klassering van een Nederlandse turnster ooit. In de zomer van 2024 is zij onderdeel van het Nederlands Olympisch Team in Parijs,

https://www.haagsedonarcup.nl
Facebook Donar Cup