Over Donar


Welkom bij Donar, waar geschiedenis, passie en toewijding samenkomen in een levendige gemeenschap van sporters! Sinds onze oprichting in 1904 als mannenvereniging, hebben we een rijke traditie van succes opgebouwd, die zich uitstrekt van nationale kampioenschappen tot een betrokkenheid bij de Olympische Spelen.

In 1916 hebben we onze deuren geopend voor vrouwen en sindsdien hebben we ons repertoire uitgebreid naar verschillende sporten. Hoewel we oorspronkelijk gefocust waren op turnen, hebben we ons ontwikkeld tot een veelzijdige vereniging met een breed scala aan activiteiten.

Na een uitdagende periode van dreigende brandstichting in 2007-2008, hebben we bij Donar veerkracht getoond en zijn we sterker teruggekomen dan ooit tevoren. Met hernieuwde energie hebben we onze ledenaantallen zien groeien, mede dankzij de introductie van nieuwe programma’s zoals 50+ Gymnastics en Bodyshape, evenals door de overname van GV Dion in 2009. Ook hebben we geprofiteerd van de opheffing van andere Haagse verenigingen, zoals Wik en Excelsior Loosduinen.

Bij Donar gaat het niet alleen om sportieve prestaties, maar ook om het koesteren van vriendschap, teamgeest en persoonlijke groei. We zijn er trots op de enige vereniging te zijn die ook wedstrijden organiseert voor recreatiekinderen, naast andere leuke activiteiten zoals ons jaarlijks kamp.

Of je nu een beginner bent die de eerste stappen zet op het gebied van gymnastiek, of een ervaren atleet die zijn vaardigheden wil verfijnen, bij Donar vind je een thuis. Word de beste versie van jezelf, zowel op als buiten de mat! We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze lessen, workshops en evenementen, en om deel uit te maken van onze dynamische gemeenschap. Welkom bij Donar, waar sportieve passie en persoonlijke groei hand in hand gaan!