Donar Team Cup


De Donar Team Cup is een sinds 2019 jaarlijks terugkerend turntoernooi georganiseerd door de toernooiencommissie van Gymnastiekvereniging Donar. Het is wedstrijd voor teams uitkomend in niveau MB5,6,7 en BB Supplement G en H. De wedstrijd vind plaats halverwege het seizoen; tussen januari en begin april.

Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 turnsters. Iedere turnster turnt alle toestellen, en de 3 hoogste uitslagen per toestel tellen mee voor het teamtotaal.
De wedstrijd bestaat uit 2 voorrondes waarin er per team meerkamp prijzen te winnen zijn. Daarnaast zijn er individuele meerkamp medailles te winnen. Deze worden verdeeld per baan onder alle turnsters in een wedstrijdronde.

De voorrondes worden meestal gehouden in Turnhal Voorburg en Sporthal Overbosch in Den Haag. Tijdens de voorronde in Overbosch is er ook ruimte voor (Voor)instappers om mee te doen aan een individuele wedstrijd met speciaal gemaakte oefenstof.

In samenwerking met het district Zuid-Holland van de KNGU is deze wedstrijd sinds 2023 een voorronde voor verenigingen uit rayon Haaglanden om door te stromen naar de district finales en toestelfinales. Hier treffen zij dan turnsters uit andere rayons.

https://www.donarteamcup.nl
Facebook Donar Cup