Gymnastiek & Recreatief turnen

Tijdens de recreatielessen wordt er geoefend voor diverse wedstrijden zoals de onderlinge wedstrijden, springwedstrijden en zalencompetitie voor meisjes. Het is echter voor de kinderen niet verplicht om mee te doen aan de wedstrijden, maar wel altijd een leuke ervaring!

Verder vinden er in het seizoen diverse activiteiten plaats waar alle leden aan mogen deelnemen zoals de gym-3-daagse, het bezoek van Sinterklaas (t/m 8 jaar) en eens in de 5 jaar de grote jubileumdemonstratie.

Verder is er tijdens de lessen ruimte voor een warming up en spelletjes. Ieder kind wordt ingedeeld in het niveau wat voor hem/haar haalbaar is maar toch een uitdaging bied, op deze manier zijn de lessen voor alle kinderen leuk om aan mee te doen!!!!

Meisjes

Donar heeft diverse recreatie turnlessen voor meisjes. Deze lessen worden dagelijks gegeven in verschillende wijken in en rond Den Haag. Tot 10 jaar duurt de les een uur, vanaf 10 jaar 1,5 uur. Er wordt meestal gebruik gemaakt van rekstok, lange mat, balk en sprong.

Een leuke wedstrijd voor de recreatiemeisjes is de zalencompetitie. Bij de zalencompetitie strijden alle recreatielessen onderling tijdens 3 wedstrijden om de wisselbeker die per seizoen op de onderlinge wedstrijden wordt uitgereikt.

Jongens

Donar heeft op de dinsdag recreatie turnlessen voor jongens en meisjes gezamenlijk. De lessen zijn vanaf 6-15 jaar en duren 1 uur. Er wordt meestal gebruik gemaakt van rekstok, lange mat, sprong, brug gelijk, voltige en ringen.

Voor de jongens is er aparte oefenstof voor onze wedstrijden en ze mogen eveneens deelnemen aan onze verenigingswedstrijden.