12-08-2013: 21:00

2 jongens van Donar herenselectie geselecteerd voor Jong Oranje

Gisteren hoorden wij dat 2 jongens van de groep geselecteerd zijn voor het Oranje Jong Talent-programma. Zij zullen 40 uur trainen onder begeleiding van landelijke toptrainers in de periode van januari - juli 2013. Wij als vereniging zijn super trots op deze jongens en wensen ze dan ook veel succes en plezier!

12-08-2013: 21:00

Kersttoernooi bezorgt Donar 1ste plek

Gymnastiekvereniging de Hazenkamp houdt tussen kerst en oud en nieuw altijd een turntoernooi

voor teams.Dit jaar mochten er voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi ook heren meedoen. Donar had zich met twee teams ingeschreven. Het ene team bestond uit drie jongens die dit jaar voor het eerst wedstrijden turnen: Rutger, Nathan en Xander. Het andere team bestond uit gastturner Micael (hij traint bij STHW) Marwan, Nick en Joued. Rutger, Nathan en Xander hebben het erg lastig met de vernieuwde oefenstof. Er wordt al heel veel van de jongens verwacht. Zij deden goed hun best, maar doordat zij nog niet zo strak turnen als de concurrentie zijn de cijfers nog wat laag.

Het andere team was niet in topvorm. Ook hier werden foutjes gemaakt en mislukte her en der een element. Echter turnen zij wel behoorlijk netjes en mochten zij tot onze grote verbazing de hoogste plek op het podium beklimmen. Micael, Marwan, Nick en Joued werden kampioen, kregen allemaal een medaille en mochten zelfs een beker in ontvangst nemen! Gefeliciteerd jongens!

Het was een leuke wedstrijd waar iedereen veel van heeft geleerd! Ingeborg bedankt voor het begeleiden. Ouders bedankt voor de support. Het duurde lang, maar we hebben jullie applaus zeker gehoord!

12-08-2013: 21:01

Valentijnsdisco bij Donar!

Zaterdag 9 februari is er disco bij Donar! Iedereen vanaf 6 jaar is welkom, en je mag je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes meenemen. Het thema is Valentijn, dus zorg voor veel roze, rood en hartjes. De kaartjes kosten 2 euro voor Donarleden en 2,50 voor niet-leden (inclusief 1 gratis drankje). Je hebt van je juf een formulier gekregen, lever dit in voor vrijdag 1 februari. Tot 9 februari!

12-08-2013: 21:02

Nick van Neervoort als eerste door naar de halve finale van het NK turnen

Edwin Hellendoorn en Roy maas turnden op 23-2 de kwarftfinales voor junior 5 & 6.
De jongens lieten duidelijk zien dat ze hard hadden getraind wat zich uitten in een 4de plek voor Edwin en een 3de plek voor Roy.
De jongens zijn dus geplaatst voor de halve finale.

Nick van Neervoort als eerste door naar de halve finale van het NK turnen

Zondagochtend vroeg werden in Waspik de kwartfinales van het NK turnen in de eerste en eredivisie gehouden. De benjamins en instappers moesten zich hier plaatsen voor de halve finale. Van gymnastiekvereniging Donar deden er zeven turners mee. Ook van de stichting topturnen haaglanden Westland deden 2 turners mee in de strijd.In de categorie instap 1e divisie turnden Luka Smits en Younes Akalei. Beide turners turnden een slordige wedstrijd. Zij lieten hier en daar wat steekjes vallen, maar plaatsen zich wel voor de halve finale. Luka eindigde zelfs in de top-10.

Bij de instappers op het hoogste niveau turnde "oranje jong talent" Joued Slabbekoorn aanzienlijk beter dan de vorige wedstrijd. Hij verbeterde zijn persoonlijk puntenrecord en eindigde in de top-10.De laatste categorie is de categorie benjamin. Ook zij turnen op het hoogste niveau. Romeo van der Vreede turnde een goede wedstrijd. Echter de concurrentie is voor deze eerstejaars benjamin nog te groot en hij plaatste zich niet voor de volgende ronde. De andere 3 turners in deze groep turnden een goede wedstrijd. Micael Aden turnde netjes en eindigde op de achtste plaats. Marwan Slabbekoorn turnde op sommige toestellen wat slordig en op anderen juist weer heel goed. Zo haalde hij het hoogste cijfer op sprong en eindigde uiteindelijk op een zesde plaats. Het tweede "oranje jong talent" Nick van Neervoort turnde een zeer goede wedstrijd. Hij liet zien dat hij de elementen in dit niveau al heel goed beheerst en plaatste zich, met ruim acht punten verschil, als eerste voor de halve finale.

In de middagwedstrijd turnde Tim Boekestijn zijn wedstrijd. Tim maakte na een lange reeks blessures een come back in de eerste divisie. Hij begon sterk, maar maakte daarna grote fouten bij voltige, waardoor hij flink zakte in de ranglijst. Gelukkig herstelde hij zich goed en is hij ruim door naar de halve finale.

12-08-2013: 21:03

Onderlinge wedstrijden 21 april

Sporthal Overbosch stond zondagochtend helemaal klaar voor de Onderlinge Wedstrijden. 's Ochtends turnden de heren (recreatie en selectie) en de recreatiemeisjes (vanaf 10 jaar) hun wedstrijd. Tussen de wedstrijden volgde een fantastische demo van 2 acro-duo's van DOTO. In de middag volgde de wedstrijd van de dames (voor)selectie en de recreatiemeisjes t/m 9 jaar. Na de individuele prijsuitreiking werd bekend welke recreatieles de zalencompetitie 2013 had gewonnen! Op de eerste plaats: de 1e les van Amy & Jessica; de tweede plaats: 3e les van Rachel, en de derde plaats: de 2e les van Naomi. Gefeliciteerd! Kijk voor foto's op de Facebookpagina van Donar.

12-08-2013: 21:04

NK Finale 1e en 2e divisie in Almere

In het eerste weekend van mei zijn de (toestel)finales in de 1e en 2e divisie gehouden. Lula was eerste reserve en stond zaterdagochtend netjes klaar bij de zaal.Helaas voor hem waren er geen uitvallers en mocht hij gaan genieten van een dagje Amsterdam. In de middag was Mehdi aan de beurt. Als hij op zijn top zou turnen was er een kansje op een podiumplek. Mehdi turnde zeker niet slecht, maar een plek in de top-5 zat er deze dag helaas net niet in. Mehdi eindigde als eerstejaars jeugdturner op een mooie zesde plek!

In de avondronde turnden Roy en Edwin. Beiden turnden een goede wedstrijd. Maakten geen grote fouten en eindigden op een respectievelijk negende en zesde plaats.

De dag erna volgden de toestelfinales. Luka had zich tegen al onze verwachtingen in geplaatst voor een toestelfinale op brug. Luka had heel hard getraind om de hele pluslijn te turnen en zo nog een half puntje extra te scoren. En met succes, Luka kreeg iedereen stil met de mooie oefening die hij turnde. Met een score van 19,00 mocht hij een zilveren medaille ophalen.

In de middagwedstrijd had Edwin zijn dag niet. Hij kon op geen enkel toestel vlammen en sloot het wedstrijdseizoen medailleloos af. Roy daarentegen liet eenherhaling van zijn rekoefening van de dag ervoor zien en dat was goed voor een bronzen medaille.Mehdi bleek erg veel last te hebben van zijn knieblessure. Op vloer moest hij daardoor een aangepaste oefening turnen en bleven de medailles buiten bereik. Op ringen deed Mehdi het niet slecht, echter turnden zijn concurrenten de sterren van de hemel waardoor ook hier geen podiumplaats in zat. Op sprong kreeg Mehdi voor zijn Tshukahara en handstandoverslag zon laag cijfer, dat wij de scores van de concurrentie niet meer hadden bekeken. De verrassing was dus erg groot toen bij de prijsuitreiking bleek dat Mehdi een bronzen medaille had verdiend! Een leuke afsluiting van een wisselvallig turnweekend.

12-08-2013: 21:04

Nick Neervoort Nederlands Kampioen

De afgelopen jaren zijn de prestaties van de herenselectie van Donar steeds beter geworden. Dit jaar hebben drie jongens het gepresteerd om de NK-finale inAhoy te bereiken.

De podiumtraining voor de wedstrijd was al op vrijdagsmiddag. Nick, Marwan en Joued (en trainers :)) kregen vrij van school om de prachtige hal alvast te verkennen. Bij aankomst waren de eredivisieturners nog aan het trainen. we hebben een stukje van hun training gezien en daarna zijn Nick, Marwan en Joued op handtekeningenjacht gegaan. zo hebben zij nu handtekeningen van o.a. Jeffrey Wammes, Bart Deurloo, Axel Quist en Daniel Knibbeler (de trainer van Epke)

Na dit gedeelte was het tijd voor hun training. De jongens waren erg onder de indruk van de grote hal, tribune en felle lampen. Toch ging de podiumtraining prima. Het was rustig en de sfeer was gemoedelijk.

Op de dag van de wedstrijd waren de jongens behoorlijk gespannen. Joued turnde in instap 8 een goede wedstrijd. Op rek heeft hij voor het eerst de hele pluslijn geturnd. Dit betekent reuzen gevolgd door een streksalto. Ook op voltige turnde hij iets meer in de plus dan de wedstrijden ervoor. Joued verbeterde zijn persoonlijk puntenrecord en sloot het seizoen dus goed af.

Marwan had veel zin in de wedstrijd. Op sprong scoorde hij 18,60; de derde score, dus heel goed! Ook op de andere onderdelen liet hij zien wat hij kon. Hij turnde, net als zijn broer, een persoonlijk puntenrecord en gaat nu keihard trainen om volgend jaar te schitteren in de eerste divisie.

Nick was het hele jaar met ruime voorsprong eerste geworden. Toch werd het spannend, omdat de concurrentie langzaam maar zeker dichterbij kwam. Daarnaast deed Nick goed zijn best, maar maakte hij (waarschijnlijk door de spanning) wat kleine foutjes. Gelukkig knalde hij op brug en voltige (19,15 en 19,35) en liet daarmee zien dat hij de terechte NEDERLANDS KAMPIOEN is in de TALENTEN (ERE)DIVISIE. (zie ook http://www.dichtbij.nl/den-haag/sport/artikel/2868617/8-jarige-nick-nederlands-kampioen.aspx)

29-08-2013: 16:00

Veel plezier op turnkamp!

Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni gaat Donar op kamp naar Meerveld. Heel veel plezier voor iedereen die meegaat! Hebben jullie al iets ingestudeerd voor de bonte avond?!

10-09-2013: 22:59

Grote Club Actie

Zaterdag 14 september gaat de Grote Club Actie 2013 van start.
Wij hopen dat jullie allemaal zoveel mogelijk loten verkopen, want Donar krijgt 80% van de opbrengst en kan hiermee weer nieuwe materialen aanschaffen en leuke activiteiten organiseren.

Verkoop je 35 loten of meer dan krijg je van ons een bioscoopbon.
Op de site https://clubactie.nl/verkoopwedstrijd maken alle verkopers kans op een Ipod Touch en vele andere prijzen

De trekking is 28 november 2013

15-09-2013: 22:30

1e vrijwilligersdag; een geslaagde avond!

Zaterdag 14 september was de eerste vrijwilligersdag van Donar. Deze dag werden onze huidige vrijwilligers bedankt voor hun inzet tijdens een gezellige avond met een bbq, buffet en een drankje. Daarnaast was er de mogelijkheid voor toekomstige vrijwilligers om de sfeer bij Donar te proeven.
Al met al was het een zeer gezellige en geslaagde avond. Volgend jaar weer!


26-10-2013: 23:41

Trainingsstage 2013

Woensdag 23 oktober verzamelde 50 dames en heren van de selectie groepen zich in Zeddam/Varsseveld voor de jaarlijkse trainingsstage. In 3 dagen tijd werd er 13 uur getraind, verdeeld over 5 trainingen. Er zijn weer een hoop elementen geleerd en verbeterd dus het was zeker een goede en vooral zeer gezellige voorbereiding op het aankomende wedstrijdseizoen.
Helaas eindigde de trainingsstage voor Romy vroegtijdig toen zij donderdag op balk ten val kwam en haar enkel brak.
We wensen Romy veel sterkte met haar herstel!!! De meiden hopen je snel weer bij de training te zien
Daarnaast nog een speciaal bedankje voor het kookteam; Jacqueline, Rinske en Gino. Bedankt voor het lekkere eten!!24-11-2013: 22:51

Sinterklaas bij Donar

Zondag werd er op de deur geklopt
En was het de Sint die bij Donar was gestopt

Van deze vereniging van formaat
Is bekend dat hij voor iedereen klaarstaat

Sint weet niet waar hij moet beginnen
Er valt zoveel over Donar te verzinnen

Elke dag zijn de kinderen turnend in de weer
En leren zij op de les nieuwe dingen elke keer

Tijdens het gymen liepen er ineens 2 pieten over het dak
Met kadootjes en pepernoten in de zak

Ze kwamen binnen met een hoop kabaal
En keken naar de knutselwerkjes en gymende kindjes in de zaal

De kinderen zongen liedjes en wachten af
Op de komst van Sinterklaas met zijn staf

De staf was kwijt in de zaal
Maar dat was al vertelt bij het sinterklaasjournaal

Piet had gelukkig een reserve gekocht in de uitverkoop
Bij de feestwinkel van Duurkoop

Een paar kinderen mochten bij de Sint komen en zongen een lied
Daarna kregen zij pepernoten van zwarte Piet

Voor de aller liefste juffen Saskia en Ilse was er ook iets
Helaas voor de andere leiding zat er in de doos niets

Maar dit was een grapje en Piet werd een beetje boos
Want waar waren alle andere kadootjes uit de doos

Ze hadden de kadootjes verstopt
En zo de andere juffen en meesters gefopt

Toen moest de Sint weer verder gaan
Maar liet hij wel zakken vol kadootjes staan

De kinderen hadden allemaal een leuke dag
Ik zeg geslaagd met wimpel en vlag

Tot volgend jaar!!!!!

01-12-2013: 23:12

Wint Donar een Air Track???

In de week van 2 december zal een Air Track tumblingbaan van de firma Speerstra Gymnastics in de Renswoudelaan gebruikt worden tijdens de actie; Win een Air Track.
Speerstra Gymnastics stelt deze tumblingbaan aan diverse verenigingen een week beschikbaar. De vereniging die het leukste en origineelste filmpje weet te maken van hun sporters wint de baan :)

Dus wij gaan super hard ons best doen deze week!!!!

01-12-2013: 23:24

Contributie 2014

In 2007 is in de ALV afgesproken dat de contributie jaarlijks geïndexeerd wordt voor algemene prijsontwikkelingen. Op dit moment is dat ongeveer 2,5%. Deze verhoging is o.a. nodig door de stijging van allerlei kosten zoals zaalhuur en porto.
In 2013 is de huur voor de turnhal (betreft met name selectielessen) aanzienlijk harder gestegen waardoor de contributie voor de betreffende selectielessen extra wordt verhoogd. Voor enkele lessen was dit jaar geen contributieverhoging noodzakelijk.
Ga naar Contributie voor het overzicht van de diverse contributies per 1 januari 2014.

09-12-2013: 12:48

Tijdelijke zalen veranderingen

De dinsdag les uit de Mari Andriessenstraat van juf Jessica is voor 2 keer op een andere locatie. De tijden blijven hetzelfde.
Het gaat om dinsdag 10 en 17 december 2013. De lessen zijn in de Renswoudelaan 47.
 
De vrijdag les uit de Mari Andriessenstraat van Meester Thierry gaat op 7, 13 en 20 december 2013 niet door.
Deze lessen worden verplaatst naar de volgende donderdagen 12 en 19 december van 18.30 - 20.00 uur in de Renswoudelaan 47.

22-12-2013: 15:55

Nieuwjaarsreceptie: Donar 110 jaar

In 2014 bestaat Donar alweer 110 jaar en zullen er om dit te vieren feestelijke activiteiten plaatsvinden
We zullen jullie hierover op de hoogte houden via facebook, het krantje en deze website waar speciaal een pagina voor het Jubileum 2014 gemaakt is

De eerste activiteit op de agenda is de nieuwjaarsreceptie

Op zondag 12 januari 2014 bent u van 14.00 - 17.00u allemaal van harte welkom om het (jubileum)jaar met ons te openen onder het genot van een hapje en drankje.
De receptie wordt gehouden in de Brasserie van tennispark Berg & Dal, Daal en Bergselaan 11, 2565AB in Den Haag

Graag aanmelden via jubileum@donargym.nl


Agenda

(data onder voorbehoud)